فهرست مطالب
Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 1, 2010
- تاریخ انتشار: 1389/10/05
- تعداد عناوین: 13
-
-
صفحه 1مقدمهایسکمی – پرفیوژن مجدد (IR) کبد از پیامدهای شایع اعمال جراحی به ویژه پیوند کبد می باشد که اغلب موجب اختلال عملکرد این عضو می شود. آسیب حاد کبدی ایجاد شده می تواند منجر به پاسخ های التهابی سیستمیک گردد که در نهایت موجب آسیب اعضای دور مانند قلب، ریه وکلیه می شود. در این مطالعه اثر یک مهارکننده قدرتمند تشکیل سیتوکین های التهابی (پنتوکسی فیلین، PTX) و یک آنتی اکسیدان شناخته شده (N-استیل سیستئین، NAC) بر اختلال عملکردی و استرس اکسیداتیو کلیه متعاقبIR کبدی مورد بررسی قرار گرفت.روشپنج گروه 6 تایی موش صحرایی نر استفاده شد. گروه اول شاهد (Sham) جراحی بود و در گروه دوم 90 دقیقه ایسکمی نسبی توسط مسدودنمودن شریان کبدی و ورید باب ایجاد و سپس پرفیوژن مجدد (4 ساعت) القا شد. در گروه سوم و چهارم، PTX و NAC به صورت مجزا قبل از ایسکمی و در گروه آخر هر دو دارو با هم به صورت داخل صفاقی تزریق شد. آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز(ALK)، اوره و کراتینین (Cr) سرم و هم چنین میزان مالون دی آلدئید (MDA) و گلوتاتیون (GSH) بافت کلیه در کلیه گروه ها اندازه گیری و مقایسه شد.یافته هاافزایش معنی دار غلظت سرمی ALTو AST بیانگر ایجاد آسیب کبدی در گروه IR نسبت به گروه شاهد (Sham) بوده و افزایش معنی دار غلظت اوره و نیز افزایش میزان MDA و کاهش GSH بافت کلیه در گروه IR نسبت به گروه شاهد بیانگر ایجاد آسیب عملکردی و اکسیداتیو کلیوی بود. تجویز PTX به تنهایی وNAC +PTX توانست از افزایش غلظت MDA در کلیه به طور معنی داری جلوگیری نماید. هم چنین تجویز مجزا و هم زمان PTXو NAC در پیشگیری از کاهش GSH کلیوی دارای اثر قابل توجهی بود.نتیجه گیریپیش درمانی با PTX و NAC قبل از ایسکمی – پرفیوژن مجدد کبد می تواند اثرات حفاظتی در جلوگیری از ایجاد استرس اکسیداتیو کلیوی از طریق کاهش میزان MDA و حفظ غلظت گلوتاتیون سلولی داشته باشد.
کلیدواژگان: ایسکمی، پرفیوژن مجدد، کبد، کلیه، شاخص های استرس اکسیداتیو، پنتوکسی فیلین، N، استیل سیستئین -
صفحه 10مقدمهدیابت شایع ترین علت نارسایی کلیه در سراسر جهان است.مهمترین مکانیسم ایجاد نارسایی کلیه در دیابت نوع دو آسیب اندوتلیوم در عروق کوچک داخل کلیوی ناشی از آترواسکلروز و ایسکمی است. ارزش سونوگرافی داپلر به ویژه از نظر شاخص های مقاومت و نبض پذیری در بررسی عروق کوچک اعضای مختلف از جمله کلیه نشان داده شده است. هدف این مطالعه تعیین دقت شاخص های مقاومت و نبض پذیری داپلر برای تشخیص زودرس درگیری کلیوی در بیماران دیابتی بود.روشابتدا 60 بیمار دیابتی نوع دو انتخاب شده و بر اساس نتایج آزمایش میکروآلبومینوری به دو دسته با و بدون میکروآلبومینوری تقسیم شدند. سپس شاخص های مذکور برای هر دو گروه اندازه گیری شد و با استفاده از تست های آماری Independent t-test، آزمون فیشر و همبستگی پیرسون و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 15 تحلیل داده ها انجام گردید.یافته هاارتباط معنی داری بین شاخص مقاومت و مثبت بودن میکروآلبومینوری به دست آمد (013/0= P). هم چنین 60% از افراد گروه بدون میکروآلبومینوری دارای شاخص RI بیشتر از 7/0 بودند که نشان دهنده ارزش این شاخص در تشخیص زودرس تر درگیری کلیوی در بیماران دیابتی نوع دو می باشد.نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده توصیه به انجام مطالعاتی در آینده برای سنجیدن ارزش استفاده از شاخص RI به عنوان تست غربال گری احتمالی برای تشخیص زودرس درگیری کلیوی در بیماران دیابتی نوع دو منطقی به نظر می رسد.
کلیدواژگان: نفروپاتی دیابت، سونوگرافی داپلر، میکروآلبومینوری -
صفحه 16مقدمه
در حاملگی طبیعی انسان سلول های Treg، Th2، Th1در ایجاد تعادل بین تحریک و تنظیم پاسخ های ایمنی و ایجاد هوموستاز نقش موثری دارند. سقط مکرر عمدتا در زمینه نقص تحمل ایمونولوژیک بین مادر و جنین ایجاد می شود و معمولا در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات درصد لنفوسیت های CD4+CD25+T خون محیطی در زنان با سقط جنین مکرر در مقایسه با زنان با حاملگی طبیعی به وسیله روش فلوسایتومتری می باشد.
روشگروه مورد از میان زنان دچار سقط مکرر با علت نامشخص انتخاب شدند و گروه شاهد را زنان با حاملگی طبیعی تشکیل می دادند. این افراد از نظر آزمایشات کاریوتایپ، آنتی کاردیولیپین، پرولاکتین و نیز اسپرموگرام همسرشان طبیعی بودند. لنفوسیت های جداسازی شده از خون محیطی باآنتی بادی علیه مارکرهای CD3/CD4/CD25 نشان دار شده بارنگ های فلورسنت مجاور شده و پس از انکوباسیون و شستشو جهت خواندن توسط دستگاه فلوسایتومتری آماده گردیدند. سپس داده های گروه مورد و شاهد مورد مقایسه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته هامیانگین درصد سلول های TCD4+CD25bright در گروه مورد نسبت به شاهدکاهش معنی داری داشت (000/0=P). میانگین درصد سلول های +CD4+CD25bright/CD4 نیز در گروه مورد کاهش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد (000/0=P) در حالی که درصد سلول های TCD4-CD25bright در گروه مورد افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت (021/0= P).
نتیجه گیریبا توجه به نتایج به نظر می رسد کاهش درصد سلول های TCD4+CD25 bright در زنان دچار سقط مکرر احتمالا با اثرسایتوکین های حاصل از سلول های +TCD4 بر روی دسیدوا ارتباط داشته و سبب القای سقط جنین می شود. شاید کاهش این سلول ها درخون محیطی منعکس کننده کاهش آنها در جفت باشد. بررسی تغییرات سلول های +TCD4+CD25 می تواند به عنوان یک معیار ایمونولوژیک در بررسی وضعیت افراد با سقط مکرر عمل کند.
کلیدواژگان: CD4+CD25+T cells، سقط مکرر، فلوسیتومتری -
صفحه 28مقدمه
بهترین روش درمان جایگزین کلیه در بین بیماران مبتلا به مرحله پیشرفته بیماری کلیوی پیوند کلیه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان بقای پیوند کلیه و تعیین عوامل موثر بر آن در بین بیماران پیوند شده از دهنده زنده در مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز انجام شده است.
روشدر این مطالعه از نوع تحلیل بقا، میزان بقا در بین 843 پیوند انجام شده از دهنده زنده در مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز بررسی شد. برای محاسبه میزان بقای پیوند کلیه، از روش کاپلان-مایر و برای بررسی وجود ارتباط بین منحنی های بقا از آزمون لگاریتم رتبه ای استفاده شد. مدل سازی عوامل موثر در میزان بقا نیز با استفاده از مدل رگرسیونی کاکس انجام شد.
یافته هامیانگین زمان پیگیری بیماران (± انحراف معیار) در این مطالعه 6/34±1/53 ماه بود. با استفاده از روش کاپلان مایر، میزان بقای 1، 3، 5، 7و 10 ساله پیوند کلیه به ترتیب 3/98، 4/96، 5/92، 8/90 و 2/89 درصد به دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از مدل رگرسیونی کاکس نیز مشخص شد که متغیرهای سن دهنده و مقدار کراتنین زمان ترخیص از عوامل موثر در میزان بقای پیوند از دهنده زنده می باشند.
نتیجه گیریمیزان بقای 10 ساله پیوند کلیه از دهنده زنده در این مراکز، 2/89% به دست آمد که در مقایسه با میزان های گزارش شده از سایر مراکز بزرگ پیوند کلیه رضایت بخش می باشد.
کلیدواژگان: پیوند کلیه، میزان بقای پیوند، دهنده زنده، مدل مخاطره تناسبی کاکس -
صفحه 40مقدمهشاخص های تن سنجی یکی از روش های متداول ارزیابی وضعیت تغذیه کودکان است. هدف این مطالعه بررسی شاخص های آنتروپومتری کودکان دبستانی شهر رفسنجان با استفاده از نمایه توده بدن، دورکمر و قد بود.روشدر این مطالعه مقطعی، 1275 کودک دبستانی به روش تصادفی دو مرحله ای انتخاب و مشخصات جمعیت شناختی آنان ثبت شد. وزن، قد و دورکمر با استفاده از ترازو و متر استاندارد اندازه گیری و اضافه وزن و کم وزنی با شاخص توده بدن تعیین و با صدک های مرکز کنترل بیماری ها مقایسه شد. برای تعیین کوتاه قدی صدک های قد برای سن استفاده گردید. چاقی شکمی با استفاده از دور کمر و براساس جداول ارائه شده توسط فدراسیون بین المللی دیابت بر اساس صدک های موجود برای سن و جنس تعیین گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های کای دو و t استفاده شد.یافته هابراساس یافته ها 3/13% از کودکان مورد بررسی دچار کم وزنی، 1/16% کودکان دارای کوتاهی قد و 5/11% در معرض خطر اضافه وزن و 4/9% دارای اضافه وزن بودند. کوتاهی قد در دختران نسبت به پسران بیشتر و دارای اختلاف معنی دار بود (به ترتیب 7/17% و 6/13%، 04/0=P) چاقی شکمی در میان 4/6% کودکان مشاهده شد. چاقی شکمی در پسران نسبت به دختران بیشتر بود (به ترتیب 4/8% و 5%، 016/0=P).نتیجه گیریاین بررسی نشان داد سوء تغذیه به شکل کم وزنی، کوتاهی قد و اضافه وزن در کودکان دبستانی شهر رفسنجان به عنوان یکی از معضلات مهم بهداشتی وجود دارد.
کلیدواژگان: شاخص های تن سنجی، شاخص توده بدن، تغذیه، کودکان دبستانی، دور کمر -
صفحه 49مقدمهشکستگی متافیز دیستال رادیوس از شکستگی های بسیار شایع است که حدود نیمی از شکستگی های اورژانس ارتوپدی را در بر می گیرد. بر اساس منابع مختلف از آتل برای ثابت کردن بعد از جراحی دیستال رادیوس به مدت یک تا 6 هفته استفاده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج و عوارض دو روش درمانی بی حرکتی کوتاه مدت و طولانی مدت مچ دست پس از عمل جراحی دیستال رادیوس است.روشطی یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی تعداد 50 نفر از بیماران با شکستگی متافیزیال دیستال رادیوس با شکستگی خارج مفصلی یا داخل مفصلی بدون خردشدگی که تحت درمان پین گذاری پرکوتانئوس قرار گرفتند، انتخاب و در دو گروه یک (بی حرکتی برای 1 هفته) و گروه دو (بی حرکتی برای 4 هفته) بررسی شدند.یافته هادر هیچ یک از دو گروه درمانی، شل شدن پین ها رخ نداد. از نظر شدت درد، عفونت در محل پین ها و میزان برگشت حرکات بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری مشاهده نگردید. بیشتر بیماران گروه دوم همانند گروه اول توانایی فعالیت های خود را در عرض 3 ماه کسب کردند ولی در 5/1 ماه پس از درمان میزان برگشت حرکات در درمان 1 هفته ای سریع تر رخ داد و تفاوت معنی دار بود.نتیجه گیریبا توجه به یافته های حاصل، از نظر نتایج نهایی درمان و عملکردی تفاوتی در بی حرکتی برای مدت یک یا 4 هفته بعد از جراحی وجود ندارد. شروع زود هنگام حرکات بعد از یک هفته نسبت به شروع حرکات بعد از 4 هفته با افزایش بروز عوارض همراه نبوده و بیماران زودتر به فعالیت های روزمره ی خود برمی گردند.
کلیدواژگان: شکستگی متافیزی دیستال رادیوس، بی حرکتی، پین گذاری پرکوتانئوس، گچ گیری -
صفحه 55مقدمه
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمنی است که منجر به عوارض مهمی چون کوری، بیماری کلیوی مرحله نهایی (ESRD)، نوروپاتی و اختلالات قلبی می شود. دکمه پوستی (Skin Tag) تومورهای پوستی خوش خیم، نرم و پایه داری هستند که احتمال همراهی این ضایعات با اختلال متابولیسم کربوهیدارت ها در مطالعات مختلف مطرح شده است. این مطالعه به منظور مقایسه فراوانی دیابت و سایر اختلالات متابولیسم کربوهیدارت در افراد مبتلا به دکمه پوستی در مقایسه با گروه شاهد صورت گرفت.
روشدر این مطالعه به روش مورد- شاهد که بر روی 200 نفر از مراجعه کنندگان به درمانگاه پوست با حداقل 30 سال سن، انجام شد، 100 نفر که حداقل سه عدد دکمه پوستی داشتند به عنوان گروه مورد و 100 نفر که دکمه پوستی نداشتند به عنوان گروه شاهد تحت آزمایش قند خون ناشتا (FBS) و آزمایش تحمل گلوکز (GTT) قرار گرفتند.
یافته هاتفاوت معنی داری بین گروه مورد و شاهد در زمینه فراوانی دیابت (به ترتیب 19% و 10%)، اختلال تحمل گلوکز (به ترتیب 11% و 13%) و اختلال قندخون ناشتا (به ترتیب 19% و 15%) وجود نداشت. میانگین FBS و GTT در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>P). هم چنین همبستگی مثبتی بین تعداد ضایعات با FBS و GTT وجود داشت. فراوانی دیابت در بیماران با حداقل تعداد 20 دکمه پوستی 8/45% بود. بین Senile angioma و دیابت رابطه معنی داری به دست نیامد. ارزش اخباری مثبت و منفی و ویژگی و اختصاصی بودن دکمه پوستی برای تشخیص دیابت به ترتیب 19%، 90%، 52% و 65% بود.
نتیجه گیریافراد دارای دکمه پوستی، میانگین FBS و GTT بالاتر و احتمال خطر بالاتری برای اختلال متابولیسم کربوهیدارت دارند و توصیه می شود افرادی که دکمه پوستی به ویژه بیش از 20 عدد دارند جهت اختلال قندخون غربالگری شوند.
کلیدواژگان: دکمه پوستی (Skin Tag)، دیابت -
صفحه 63مقدمهیکی از مشکلاتی که باعث عدم موفقیت افراد در کاهش وزن می شود، عدم آشنایی و شناخت موانعی است که افراد با آن روبرو هستند. هدف این تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر کاهش نمایه توده بدنی (BMI) در زنان تحت رژیم های لاغری مراجعه کننده به درمانگاه است.روشاین مطالعه به صورت مقطعی بر روی 100 نفر از زنان مراجعه کننده 65-18 ساله با23< BMI که 3 ماه تحت رژیم لاغری بودند صورت گرفت. وضعیت تن سنجی و ویژگی های زمینه ای کلیه زنان از پرونده آنها استخراج و همراه با سطح فعالیت فیزیکی و دیگر متغیر های مورد نظر توسط پژوهشگر از تمام زنان پرسیده و پاسخ ها در پرسشنامه وارد شد. داده ها با استفاده از آزمون t زوج، آنالیز واریانس یک طرفه وآزمون مجذورکای مورد بررسی قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هازنانی که بیشترین میزان کاهش BMI را نشان دادند،کاهش مصرف غذاهای پرچرب (77%) و غذاهای نشاسته ای و شیرین (74%) را به عنوان دو عامل مؤثر در کاهش BMI خود عنوان کردند. هم چنین زنانی که 10% و بیشتر از وزن خود را از دست داده بودند،کاهش حجم مواد غذایی (8/43%) و افزایش مصرف میوه و سبزی (2/81%) را به عنوان دو عامل کاهش BMI خود نام بردند. هم چنین مهم ترین مانع در کاهش BMI، به ترتیب سختی تحمل رژیم کم کالری (42%)، عدم رضایت همسر و خانواده (33%) و مشکلات پزشکی (27%) عنوان شد. رابطه معکوسی بین سطح تحصیلات و شیوع چاقی (005/0=P) و رابطه مستقیمی بین سن و شیوع چاقی (004/0=P) دیده شد. در سنین زیر 45 سال، عامل زیبایی و در سنین بالای 45 سال توصیه پزشک مبنی بر ضرورت کاهش وزن در صدر دلایل مراجعه به درمانگاه بودند. رابطه معنی داری بین میزان کاهش BMI و سطح فعالیت بدنی دیده نشد.نتیجه گیریتوصیه های متخصص تغذیه برای کاهش غذاهای پرچرب و معرفی جانشین های مناسب به بیماران پیش از شروع رژیم درمانی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به سخت بودن تحمل رژیم های کم کالری لازم است متخصصین تغذیه با معرفی رژیم های لاغری مناسب، احتمال موفقیت در رژیم درمانی را افزایش دهند.
کلیدواژگان: کاهش نمایه توده بدنی، رژیم های لاغری، موانع پیش رو -
صفحه 73مقدمهپیامدهای عفونت با هلیکوباکترپیلوری شامل گاستریت، زخم پپتیک و آدنوکارسینومای معده است که در ایران شایع می باشند. از آنجا که الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی هلیکوباکترپیلوری از لحاظ جغرافیایی متفاوت می باشد نیاز جدی برای مطالعات منطقه ای وجود دارد.روشتعداد63 ایزوله هلیکوباکترپیلوری از فروردین ماه تا آذر ماه 1388 از کشت نمونه های بیوپسی معده 191 بیمار مراجعه کننده به بخش اندوسکوپی بیمارستان افضلی پور شهر کرمان جدا شد. مشخصات دموگرافیک بیماران شامل سن، جنس، علت مراجعه، سابقه مصرف دارو و... قبل از نمونه برداری ثبت شد و وضعیت حساسیت به شش آنتی بیوتیک رایج در درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری، شامل مترونیدازول، کلاریترومایسین، تتراسایکلین، آموکسی سیلین، سیپروفلوکساسین و فورازولیدون بررسی شد. برای تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها از روش Modified disk diffusion test استفاده شد. داده ها با استفاده از برنامه SPSS16 تحلیل و برای تعیین معنی داری، آزمون مجذور مربعات مورد استفاده قرار گرفت.یافته هامیزان مقاومت به مترونیدازول 5/55%، کلاریترومایسین 1/30%، تتراسایکلین 1/3%، آموکسی سیلین 9/26% و سیپروفلوکساسین 9/7% بود و هیچ مقاومتی به فورازولیدون مشاهده نشد. در این مطالعه از 63 ایزوله هلیکوباکترپیلوری 8 ایزوله (7/12%) به هر شش آنتی بیوتیک کاملا حساس بودند، 35 نمونه (6/55%) تنها به یک آنتی بیوتیک مقاوم بودند، 16 نمونه (4/25%) به 2 آنتی بیوتیک و 4 نمونه (3/6%) به 3 آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند. مقاومتی به بیش از 3 دارو مشاهده نشد.نتیجه گیریبا توجه به میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در این مطالعه به نظر می رسد که باید تست تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی در مورد ایزوله های هلیکوباکترپیلوری قبل از شروع درمان انجام شود.
کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، آنتی بیوتیک، مقاومت آنتی بیوتیکی -
صفحه 83مقدمهپوسیدگی دندانی شدید زودهنگام دوران کودکی بیماری چند عاملی شایعی است که متاسفانه هنوز نکات مبهم زیادی در مورد آن وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی مقایسه ای (S-IgA (secretory IgA بزاق در کودکان مبتلا و غیرمبتلا به پوسیدگی دندانی شدید زودهنگام دوران کودکی بود.روشاین مطالعه مقطعی بر روی 44 کودک 24-6 ماهه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. نمونه بزاق غیرتحریکی از 20 نفر در گروه دارای پوسیدگی و 24 نفر در گروه فاقد پوسیدگی جمع آوری گردید. سپس غلظتS-IgA توتال بر اساس روش نفلومتریک اندازه گیری شد. نتایج حاصل با استفاده از آزمون های t student-test و کولموگروف – اسمیرنوف و نرم افزار SPSS 15 تحلیل شد.یافته هامیانگین غلظت S-IgA در بزاق کودکان مبتلا به پوسیدگی زودرس 18.5mg/dl و در گروه فاقد پوسیدگی 9.46mg/dl بود که اختلاف دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (05/0>P).نتیجه گیریبر اساس این مطالعه این پیش فرض که کودکان مبتلا به پوسیدگی زودهنگام دچار کمبود S-IgA در بزاق می باشند رد می شود.
کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین، بزاق، پوسیدگی دندانی زودهنگام دوران کودکی -
صفحه 89انسداد روده می تواند علل مکانیکی یا عملکردی داشته باشد. یکی از علل انسداد مکانیکی روده کرم ها بوده و شایع ترین مورد توسط کرم های روده ای آسکاریس ایجاد می شود. تنیا ساژیناتا (کرم کدو) یکی از علل نادر انسداد روده می باشد. در این مقاله یک مورد از انسداد روده توسط این انگل گزارش می شود. بیمار مرد 30 ساله ای است که به دلیل انسداد روده تحت عمل لاپاراتومی قرار گرفت. در بررسی اولیه قوس های روده کوچک متسع و روده بزرگ روی هم خوابیده بود ولی علتی برای انسداد یافت نشد. با توجه به اتساع روده کوچک جهت تسهیل در بستن جدار شکم تصمیم به تخلیه محتویات روده گرفته شد که تخلیه محتویات روده از طریق لوله معده همراه با ساکشن در ابتدا به راحتی انجام می شد ولی به دلیل مسدود شدن لوله تصمیم به تعویض آن گرفته شد که در حین تعویض لوله معده یک کرم کدوی بزرگ در داخل آن یافت شد و علت انسداد روده به طور اتفاقی مشخص شد.
کلیدواژگان: انسداد روده، تنیاساژیناتا، عمل جراحی -
صفحه 93تا کنون مطالعات اندکی در مورد بیماری تب کیو در ایران صورت پذیرفته است که اکثر آنها قدمتی بیش از 50 سال دارند. مطالعات سرولوژیکی اولیه که در جنوب شرق ایران در نشخوارکنندگان و افراد بیمار تب دار صورت پذیرفته است حاکی از شیوع سرولوژیکی بالا در این مناطق است. تشخیص اشتباه همراه با اطلاعات کم و ناکافی و بی توجهی در مورد تب کیو می تواند سبب بروز اپیدمی های گسترده ای در دام ها و جوامع انسانی گردد. هم اکنون مطالعات بیشتری توسط نگارندگان مقاله در مورد تشخیص انواع حاد و مزمن تب کیو و جداسازی عامل بیماری در حال انجام استکلیدواژگان: تب کیو، کنه، کوکسیلا بورنتی، استان کرمان، ایران
-
صفحه 98جیوه یکی از فلزات سنگین است که در طبیعت به سه شکل عنصر، آلی وغیرآلی یافت می شود. این ماده درترکیب پوسته زمین، خاک، هوا، و حتی در بافت های بدن بعضی از جانوران وگیاهان دریایی وجود دارد. هرساله تقریبا 3400 تن ترکیبات جیوه در محیط رها می شود که 95% در خاک، 3% در آب اقیانوس ها و2% هم دراتمسفر جای می گیرد. محصولات صنعتی مختلفی مانند مواد دارویی، محصولات بهداشتی (صابون ها، کرم ها و روشن کننده های پوست)، وسایل پزشکی (دماسنج و فشارسنج)، مواد مورد استفاده در دندان پزشکی (آمالگام)، آینه و برخی اسباب بازی های کودکان که حاوی جیوه هستند، تولید می شوند. همه این ترکیبات می توانند آسیب های جدی و مختلفی از راه پوست، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس ایجاد نموده باعث مسمومیت و بروز علایم موضعی و عمومی شده و در برخی موارد منجر به مرگ گردند. در صورت بروز علایم بالینی و شک به مسمومیت با جیوه علاوه بر ارزیابی های اولیه، ارزیابی آزمایشگاهی مکمل، کمک شایانی می کند. در درمان مسمومیت نیز با توجه به اختصاصی و غیراختصاصی بودن باید مراحل درمان مثل همه مسمومیت ها رعایت شود تا از آسیب های جدی تر پیشگیری گردد.
انتظار می رود پس از مطالعه این مقاله خواننده بتواند:- مکانیسم مسمومیت با ترکیبات مختلف جیوه را توضیح دهد.
- انواع مسمومیت با جیوه وآسیب های احتمالی را شناسایی نماید.
- علایم مسمومیت ها را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهد.
- روش درمان مناسب را در هر یک از مسمومیت ها در مراحل مختلف به کار گیرد.
-
Page 1Background and AimsLiver ischemia-reperfusion (IR) is one of the common consequences of liver surgery, especially during liver transplantation which results in organ dysfunction. Acute hepatic injury causes systematic inflammatory responses which may finally lead to functional disturbances in remote organs such as heart, lungs and kidneys. In this study, the effects of a potent inhibitor of inflammatory cytokines (pentoxyfilline, PTX) and a well known antioxidant, (N-acetylcysteine, NAC), was evaluated on renal functional damage and oxidative stress following liver IR.MethodFive groups of six male rats were used. Group one was sham operated. In group 2, 90 min liver partial ischemia was conducted by a clamp around hepatic artery and portal vein and followed by 4 hours of reperfusion. In group 3 and 4, PTX or NAC was injected intraperitoneally before the ischemia, while in group 5 both drugs were co-administered. The levels of ALT, AST, ALP, BUN and creatinine in serum as well as MDA and GSH levels in renal tissues were measured.ResultsSignificant increase in the serum levels of ALT, AST in IR group is indicative of liver functional damages comparing to sham operated rats. Elevated BUN levels and increased renal tissue MDA and decreased GSH levels in IR group demonstrates a significant kidney functional damage and oxidative stress comparing to sham group. Administration of PTX alone and PTX+NAC prevented the IR-induced increase in renal MDA levels. Administration of both drugs and their co-administration prevented the reduction in renal GSH levels.ConclusionPretreatment with PTX and NAC before liver IR induction may prevent renal oxidative stress by protection of cellular GSH concentration and a reduction in MDA levels.
-
Page 10Background and AimsDiabetes is the most common cause of renal insufficiency throughout the world. The main cause of renal failure in diabetic patients is microvascular endothelial injuries that is secondary to atherosclerosis and ischemia. The efficacy of renal Doppler indices such as resistive index (RI) and pulsetile index (PI) for the evaluation of intrarenal arteries has been shown. This study was done to determine the accuracy of RI and PI indices in earlier detection of renal involvement in type II diabetes.MethodSixty diabetic patients were divided into two groups of with microalbuminuria and without microalbuminuria. After determinig RI and PI, the two groups were compared by using independent t-test, fisher exact test and Pearson correlation and through SPSS 15.ResultsA statistically significant correlation was found between RI and positivity of microalbuminuria (P= 0.013). There was no correlation between RI and variables of age, sex and duration of diabetes. Moreover, 60% of cases without microalbuminuria had RI>0.7 that shows the diagnostic value of RI in earlier detection of renal failure in comparison to microalbuminoria test.ConclusionFurther studies for proving the efficacy of RI as the screening test for earlier detection of renal involvement in diabetes are recommended.
-
Page 16Background and Aims
Recent evidences indicate that parts of the immunoregulation system such as CD4+CD25+Tcells (Treg) and Th2 cells and Th1 cells, play very important roles in the maintenance of pregnancy. The deficiency in proper recognition of fetal alloantigen by the maternal immune system is associated with recurrent pregnancy failure. Here, we investigate the proportional changes of CD4+CD25+Tcells in peripheral blood of women with unexplained recurrent spontaneous abortion in comparison to women with normal pregnancy by using flowcytometry.
MethodsThe case group was comprised of 24 women who had at least three successive miscarriages with unexplained etiology. They had normal karyotypes, anticardiolipin and prolactin and their husbands had normal spermograms. The percentages of TCD4+CD25+cells in peripheral blood of these patients were compared with those of 21 women who had normal pregnancy with no history of pregnancy loss. Anti-CD4, anti-CD25 and anti-CD3 antibodies were added to lymphocytes isolated from peripheral blood. Then samples were incubated, centrifuged and washed. Finally cells were analyzed using FACS Caliber system and data of the two groups were compared.
ResultsMean percentage of CD4+CD25+bright T cells in peripheral blood in case group was significantly lower compared to the control group (P=0.000). Mean percentage of CD4-CD25 bright cells in the CD4+Tcell peripheral blood was significantly higher in case group campared to the control group (P=0.021).
ConclusionDecrease of CD4+CD25 bright T cells plays a major role in tolerating conceptus antigens and cytokine and might contribute to the maintenance of pregnancy. Inadequate CD4+CD25+Tcells or their functional deficiency may link with miscarriage. Therefore, alteration of CD4+CD25+T cells can be used as an immunologic marker for monitoring of patients with unexplained recurrent spontaneous abortion.
-
Page 28Background and Aims
Renal transplantation is the best therapeutic option for End Stage Renal Disease (ESRD). The aim of this study was to determine the graft survival rate of renal transplantation in patients who have been transplanted from live donor in Shiraz Transplant Research Center, Shiraz, Iran.
MethodsIn a survival analysis study, organ survival rate after kidney transplantation from live donor was determined in 843 patients being transplanted in Shiraz Transplant Research Center, Iran during a period of 10 years (March 1999 to March 2009). Kaplan-Meier method was used to determine the survival rate, Log-rank test was used to compare survival curves and Cox proportional hazard model was used for multivariate analysis.
ResultsMean follow-up period (± Standard deviation) was 53.07±34.6 months. Allograft survival rates at 1, 3, 5, 7 and 10 years after kidney transplantation were found to be 98.3%, 96.4%, 92.5%, 90.8% and 89.2%, respectively. Using Cox proportional hazard model, age of donor and creatinine level at discharge showed significant relationships with survival rate of renal allograft.
ConclusionThe 10- year graft survival rate of renal transplantation from live donor in this center is 89.2% which in comparison with reports from large centers of transplantation it is satisfactory.
-
Page 40Background and AimsAnthropometric indices are among common tools used in assessing nutritional status in children. This study was done to determine anthropometric indices of Rafsanjan schoolchildren by using Body Mass Index and Waist Circumference and height.MethodsIn this cross-sectional study, 1275 primary schoolchildren were selected using two stage random sampling method. Demographic questionnaire was completed. Then weight, height and waist circumference (WC) were measured by standard scale and tape respectively. Overweight and underweight were defined based on BMI scores and were compared using CDC (Center for Disease Control and Prevention) chart. Stunting was detected using percentiles of stature for age. Abdominal obesity was defined based on WC percentile for age and gender presented by IDF (International Diabetes Federation). Data were analyzed by using Chi Square and t-student tests.ResultsAccording to our finding, about 13.3% of children were underweight and 16.1% of them were stunting, 11.5% were at risk of overweight and 9.4% were overweight. Girls were significantly more stunting than boys (17.7%, Vs. 13.6%, P= 0.04). Abdominal obesity was seen among 6.4% of students and it was seen more in boys compared to girls (8.4% Vs. 5%, P=0.016).ConclusionOur findings showed that underweight, stunting and overweight are common health problems among schoolchildren of Rafsanjan
-
Page 49Background and AimsMetaphysical distal radius fractures are common fractures account for almost half of the fractures in Orthopaedic Emergencies. According to different studies, 1-6 weeks cast immobilization after distal radius surgery has been recommended. The aim of this study was to compare outcomes and complications of short-term and long-term immobilization treatment methods.MethodsIn a randomized clinical trial, 50 patients with metaphysical distal radius fractures and extra joint or intra joint fractures without comminution referred to the Emergency Unit of Shohada Hospital in Tabriz, Iran who were treated by percutaneous pinning were selected and divided into two groups of immobility for one week (group 1) and immobility for four weeks (group 2).ResultsLoosing of pins was not seen in any of the groups. There were no significant differences in intensity of pain, infection at the site of pins and range of motion improvement between the two groups. Most of the patients in group two like group one have gained their ability in three months, but 1.5 month after the treatment return of motions in the early motion group was significantly faster.ConclusionAccording to these findings, there is no difference in final therapeutic and functional outcomes between 1- and 4- week post operative immobility. Earlier initiation of movements after one week is not associated with more complications in comparison to late initiation of movements, but patients return to their daily activities earlier.
-
Page 55Background and Aims
Diabetes mellitus is one of the most common types of chronic disease leading to serious complications such as blindness, end stage renal disease (ESRD), neuropathy and cardiac disorders. Skin tag is a common benign skin tumor that its association with impaired carbohydrate metabolism has been reported in some studies. The aim of this study was to compare the frequency of diabetes and other carbohydrate metabolism disorders in patients with and without skin tag.
MethodsIn a case- control study on 200 individuals over 30 years old referring to Dermatology Clinic of Afzalipour Hospital, 100 individuals with at least 3 skin tags as case group and 100 individuals without skin tag as control group underwent FBS and standard GTT tests.
ResultsThere was no significant difference between case and control groups in the frequency of diabetes (19% vs. 10%), IGTT (11%vs.13%) and IFG (19% vs. 15%).Mean FBS and GTT were significantly higher in the case group compared to the control group.There was a positive correlation between the total number of skin tags and mean FBS (r= 0.33, P= 0.001) and GTT (r= 0.37, P= 0.000). The frequency of diabetes in patients with at least 20 skin tags was 45.8%. Positive predictive value, negative predictive value, sensitivity and specificity of skin tag for the diagnosis of diabetes were 19%, 90%, 52% and 65% respectively.
ConclusionThis study revealed that patients with skin tags are at a higher risk of carbohydrate metabolism disorders. Therefore, screening of patients with skin tag for carbohydrate metabolism disorders is recommended.
-
Page 63Background and AimsOne of the problems hindering people’s success in losing weight is their lack of knowledge about the limitations they face. The aim of this research was to investigate the contributing factors to BMI decrease in women referring to the clinic for weight reduction programs.MethodIn this cross-sectional study, the medical files of 100 women (18-65 years old) with BMI>23, being at least 3 months under weight reduction programs, were observed. Data related to their anthropometric statue, demographic features, physical activity and some other features were recorded into four designed questionnaires. Data were analyzed by using paired t-test, One-way ANOVA, Chi-square and logistic regression and considering P<0.05 as the statistically significant level.ResultsIn women who had the highest rate of BMI decrease, reducing fat consumption (77%) and also consumption of starchy, sweet foods (74%) were the main reasons of weight loss success. Meanwhile, women with weight loss ≥10%, stated that the strategy of reducing food volume (43.8%) and substitution of fruits & vegetables in their diets (81.2%) had been main reasons of weight loss success. The most important obstacles in weight reduction program were respectively the difficulty of bearing a low-calorie diet (42%), dissatisfaction of husbands & families (33%) and medical problems (27%). There was an indirect relation between educational level and fatness (P=0.005) and a direct relation between age & fatness (P=0.004). The most efficient motives of weight loss were beauty reasons in women younger than 45 and physicians advice in women over 45 years. There was no significant relationship between physical activity and BMI decrease (r=0.08, P=0.93).ConclusionNutritionists advice for avoiding high-fat foods and suggesting appropriate substitutes to people before starting weight loss program is essential. Difficulty of tolerating low-calorie diets necessitates nutritionists attempt to introduce appropriate weight loss diets.
-
Antibiotic-resistance Patterns of Helicobacter pylori isolates Obtained from Patients in Kerman-2009Page 73Background and AimsBased on serological studies the prevalence of Helicobacter Pylori infection in Iranian adults is up to 80%. Gastritis, peptic ulcer and gastric adenocarcinoma are common clinical outcomes of this infection in Iran. Since antibiotic resistance patterns of Helicobacter pylori are different geographically, local studies are highly required.MethodFrom April to December 2009, 63 isolates of Helicobacter pylori were obtained From 191 patients referred to the endoscopy unit of Afzalipour hospital in Kerman. Demographic features including age, gender, symptoms, … were recorded before the sampling and sensitivity to six common antibiotics used for the treatment of H.pylori infection was determined. Modified disk diffusion test was used to evaluate antibiotic resistance pattern. Data analysis was done through SPSS 16 and using Pearson chi-square test.ResultsThe patterns of antibiotics resistance were as below: metronidazole 55.5%, clarithromycin 30.1%, tetracycline 3.1%, amoxicillin 26.9%, ciprofloxacin 7.9% and no resistance to furazolidone was detected. While 12.7% of the isolates were susceptible to all the six antibiotics, 55.6% were resistant to one antibiotic, 25.4% to two antibiotics, 6.3% to three antibiotics and there was no resistance to more than three antibiotics at the same time.ConclusionAccording to the obtained antibiotic resistance rates in this study, performing antibiogram tests before starting the treatment is necessary.
-
Page 83Background and AimsSever early childhood caries (SECC) is a multifactor common disease that unfortunately there have been a lot of unknown points about it. This study was performed to compare the levels of total S-IgA in children with and without SECC.MethodsIn this cross-sectional study 44 children aged 6-24 months were divided into two groups of with SECC (n=20) and without SECC (n=24). The two groups were compared for the concentration of S-IgA assessed with Nephlometric method. The obtained data were analyzed by using t-test and through SPSS 15 software.ResultsMean saliva concentration of S-IgA in children with SECC (18.30 mg/dl) was higher than that in children without SECC (9.46 mg/dl) and this difference was statistically Significant (P<0.05).ConclusionAccording to this study, the hypothesis of lower levels of S-IgA in children with SECC might be rejected.
-
Page 89Intestinal obstruction may be duo to various mechanical or functional reasons. Worms, especially Ascaris worms are one of the mechanical reasons of intestinal obstruction. Obstruction due to Taenia saginata is a rare phenomenon.Here we report a case of intestinal obstruction due to Taenia saginata infection in a 30 year-old male patient undergoing laparatomy with the diagnosis of intestinal obstruction. The cause of intestinal obstruction was unknown initially, but during milking of intestinal contents through naso- gastric tube a Taenia saginata worm was accidentally detected in the tube.
-
Page 93There have already been a few studies on Q fever in Iran and most of them go back to more than 50 years ago. Preliminary serologic studies on ruminants and febrile patients in Southeast Iran show a high seropositivity in this region. Misdiagnosis as well as poor attention of public health authorities to this infection can facilitate the epidemic spread of Q fever. Further studies on the diagnosis of acute and chronic types of Q fever and detection of Coxiella burnetii are in progress by the authors.
-
Page 98Mercury is a metal found in elemental, organic, and inorganic forms in the nature. This substance is present in the composition of earth crust, soil, air, and even in some tissues of plants and sea animals. Each year nearly 3400 tons of mercury compounds are released in the environment, which 95% settle in the soil, 3% in the oceans, and 2% in the atmosphere. Different industrial products like medicines, health products (soaps, creams, skin lightening creams), medical instruments (thermometer, sphygmomanometer), some substances in dentistry (amalgam), mirrors, and even some of toys contein mercury. All of these compounds may enter into the human body via skin, gastrointestinal and respiratory tracts and cause serious harms. They may cause different signs of toxicity, local and general signs and symptoms, and in some cases even they may end up to death. When mercury toxicity is suspected, in addition to primary evaluations, some special laboratory tests may be of a great help.In order to provide a treatment, the basic steps for all toxicities must be performed to prevent further serious damages,and of course the care giver has to pay attention to specific and non specific features of this toxicity.